Nyitva vagyunk!

Olvasási idő: 2 perc

A PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont 2020. június 22-én újra megnyitotta kapuit, így minden könyvtári szolgáltatásunk a megszokott módon igénybe vehető.

Mindez természetesen számos kérdést vet fel az Olvasókban: Mi lesz a kikölcsönzött könyvekkel, ha már a nyári szünetemet töltöm az ország másik felén? Milyen előírásokat kell betartani, hogy bemehessek a könyvtárba? Hogyan lesz nyitva a könyvtár?

Ezekre és még számos kérdésre szeretnénk választ adni az alábbi cikkben, ezzel is megkönnyítve a könyvtárhasználatot.

Biztonságos könyvtárhasználat

Az Olvasók és a Dolgozók védelméért kérjük, tartsd be az alábbi pontokat:

  1. A Tudásközpont épületében és a kari könyvtárak tereiben viselj maszkot az orr és száj eltakarásával! A maszk viselése visszavonásig kötelező az Olvasóknak és a dolgozóknak egyaránt.
  2. Az épületbe belépve és annak elhagyásakor is használd a kihelyezett kézfertőtlenítőt!
  3. Tartsd a 1,5 m távolságot! A kölcsönző pultnál történő várakozás esetén ez különösen fontos.
  4. A megfelelő távolság betartása érdekében egyszerre 100 fő tartózkodhat a Tudásközpont épületében, amit kihelyezett, kék színű kosarakkal kalibrálunk. A kosarak használata kötelező, fertőtlenítésüket folyamatosan biztosítjuk.
  5. A Tudásközpont épületében a regisztrációs pulthoz plexi védőfalat helyeztünk el.

Szolgáltatásokkal kapcsolatos információk

Az újranyitással minden szolgáltatás ismét elérhetővé vált, tehát lehetőség van többek között kölcsönzésre, előjegyzésre és a könyvek visszaadására egyaránt.

 

A Tudásközpont épülete hétfőtől szombatig, 10.00-18.00 óra között várja az Olvasókat. Részletes információk a kari könyvtárak és a Tudásközpont nyitvatartásáról a könyvtár honlapján érhetők el.

A zárvatartás időszakában érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasók tagságát és a dokumentumok kölcsönzési idejét fél évvel ingyenesen meghosszabbítottuk, emellett ingyenesen biztosítjuk az előjegyzés szolgáltatást 2020. szeptember 30-ig.

A zárvatartási napokra nem számoltunk fel késedelmi díjat. Ez azonban nem vonatkozik a bezárás előtt lejárt kölcsönzésekre és a korábban keletkezett tartozásokra. Kérjük, a tartozások rendezésénél részesítsd előnyben az online fizetési lehetőséget!

Az újranyitás jelentős forgalomnövekedéssel járhat, így könyvtárainkban a várakozási idő meghosszabbodhat, ezért kérjük türelmedet és megértésedet a könyvtárhasználat során.

Folyamatosan frissülő információk a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont honlapján és közösségi oldalain érhetők el.

További információk: HonlapFacebook | Instagram | Twitter | info@lib.pte.hu

Leave a Reply

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑