Boldogság skandináv módra

Olvasási idő: 2 perc

Mindenki boldog szeretne lenni. A statisztikák szerint egyes nemzetek különösen sikeresek ebben: Finnország, Dánia, Svédország és Hollandia rendszeresen az ENSZ által jegyzett Világboldogsági Jelentés éllovasai közt szerepelnek. Vajon az egyre népszerűbb sisu, hygge, lagom és niksen fogalmakban rejlik a megoldás?

A skandináv népek életstílusát és világról alkotott képét nagyban meghatározzák a fentiekben felsorolt különös hangzású szellemiségek. Legyen szó a finnek sziklaszilárd akaraterejéről, a svéd “pont elég” attitűdről, a kreativitást elősegítő semmittevésről holland módra, vagy a meghitt, kényelemmel teli dán életfilozófiáról, jelenlegi válogatásunkban mindezekből kínálunk ízelítőt.

A Tudásközpont második emeleti könyvajánlója a skandináv boldogság témáját járja körbe. Annak érdekében, hogy minél teljesebb képet nyújthassunk az északi országok mindennapjairól, a gyűjteményben helyet kap továbbá az oktatás, gasztronómia, történelem és némi földrajzi vonatkozás is, iránytűként szolgálva Skandinávia felfedezéséhez – még ha csak az otthonunk kényelméből tesszük is ezt. A gyűjteményt szeptember végéig megtalálják a második emeleti hírlapolvasó mellett.

Máris belekóstolnának a skandináv életérzésbe? Az alábbi egyszerű javaslatokkal ebben is segítünk.

 

Könyvtárunk adatbázisa további érdekes, angol nyelvű cikkekkel szolgál azok számára, akik még mélyebben elmerülnének a témában:

Leave a Reply

Köszönjük WordPress! | Sablon: Baskerville 2, Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑